Het verhaal van managementassistente Loes

Na 11,5 jaar bij GGD Twente als secretaresse gewerkt te hebben, vond Loes het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toch bleef ze een beetje verbonden aan haar oude werkgever, aangezien GGD Twente één van de eigenaren van Twentse Koers is. Want daar startte ze in december 2021 in een nieuwe functie als managementassistente. “Toen ik begon waren we met een klein team van vijf collega’s. Nu zijn we al met 24! Het was af en toe flink aanpoten, maar wel ontzettend leuk om de groei van Twentse Koers van zo dichtbij mee te maken.”

Samen met haar collega Marloes ondersteunt Loes de programmamanager, programmasecretaris en alle thema- en projectleiders. “Wij ontzorgen en helpen daar waar nodig. Mijn werkzaamheden zijn dan ook heel divers. De afwisseling in taken maakt mijn werk juist zo leuk. Het ene moment ben ik bezig met het inplannen van afspraken en op het andere moment ben ik druk met het regelen van locaties voor een bijeenkomst”, vertelt Loes. Natuurlijk komt ze ook wel eens uitdagingen tegen in haar werk: “Vooral het agendabeheer kan best complex zijn. Ik word wel eens gevraagd op korte termijn een afspraak in te plannen met veel samenwerkingspartners die allemaal drukke agenda’s hebben. Dan is het vaak een hele uitdaging om in die volle agenda’s een moment te vinden dat iedereen kan. Het geeft mij altijd een voldaan gevoel als het dan toch is gelukt.”

Een werkdag van Loes

Ondanks dat een werkdag van Loes er iedere dag anders uit kan zien, geeft ze een kijkje in één van haar werkdagen: “Mijn werkdag start om 08:00 uur. Ik open mijn mail en start met de prioriteiten. Hetzelfde doe ik voor onze algemene mailbox. Ik kijk met welke mails we vandaag iets moeten. Ik check mijn to-do-lijstje op acties voor vandaag en zet er een aantal uit. Daarna is het tijd voor een kop thee en om even kort bij te praten met collega’s. Ondertussen word ik gebeld door de programmamanager: of ik op korte termijn een overleg wil inplannen met haar en een aantal wethouders. Natuurlijk, ga ik doen! Ik weet dat de agenda’s van deze mensen vol en druk zijn, dus het kan nog wel eens een gepuzzel zijn. Ik ga er daarom direct mee aan de slag en zet wat lijntjes uit bij de secretaresses van deze mensen. Daarna log ik in op het facturensysteem om te kijken of er nog facturen zijn die betaald moeten worden. Dit is het geval. Ik controleer de factuur op eventuele onjuistheden en corrigeer daar waar nodig. Als dit is afgehandeld is het alweer tijd voor lunch. Na de lunch heb ik reacties ontvangen van de secretaresses van de wethouders over de afspraak die ingepland moet worden. Gelukkig is er een geschikte datum naar voren gekomen en kan ik de afspraak definitief inplannen. De rest van de middag ben ik bezig met het uitwerken van het verslag van ons ambtelijk overleg. Om 16:30 uur zit mijn werkdag erop. Ik wens mijn collega’s een fijne avond en vertrek met een voldaan gevoel richting huis.”

Samen koersen we door

Loes voelt zich helemaal op haar plek bij Twentse Koers. Ze vertelt: “Twentse Koers is een veelzijdige en interessante organisatie om voor te werken. Dit komt mede door de verschillende themalijnen en projecten. Daardoor heb ik veel verschillende werkzaamheden en een afwisselende en veelzijdige baan. We doen het ook écht ergens voor. Het geeft mij dan ook een goed gevoel dat we bijdragen aan de gezondheid en goede zorg in Twente. Samen koersen we door!”

Werken bij Twentse Koers?

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Loes en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om te werken bij Twentse Koers? Neem een kijkje bij onze vacatures of neem contact met ons op.

Meld je aan
voor de nieuwsbrief!

2