Het verhaal van projectmedewerker Anne: Samen kunnen we het verschil maken in Twente

Anne de Groote werkt als projectmedewerker bij Twentse Koers. Ze startte als afstudeerder met een onderzoek naar gezond en zelfredzaam ouder worden: een thema dat op dit moment erg belangrijk is binnen Twente Koers. “We willen de beweging inzetten naar de voorkant en daarmee de bewustwording op eigen gezondheid en zelfredzaamheid vergroten, zodat complexe zorg later kan worden voorkomen. De oudere in eigen kracht zetten helpt daarbij.”

Het verschil maken we samen

Anne werkt als projectmedewerker voor de themalijn ouderen. Hierbij werkt ze samen met de themaleider en projectleider op projecten binnen deze themalijn. Maar ze werkt niet alleen intern samen. Juist verbinding Twentebreed is van belang voor haar werk: “We koersen op preventie, vroegsignalering en goede integrale zorg voor ouderen. Hierbij kijken we naar integrale samenwerking, een betere en soepelere doorstroom binnen de ouderenzorg en werken we vanuit de kracht van de oudere inwoner. Dit kunnen we niet alleen, dus daar hebben we alle partners in Twente bij nodig. Bij Twentse Koers werken we dan ook integraal en domein overstijgend samen, waardoor we Twentebreed veel contacten hebben. Mede daardoor heb ik het gevoel dat we écht het verschil kunnen maken in Twente.”

Van afstudeerder naar medewerker

In september 2022 startte Anne met afstuderen bij Twentse Koers. Hiervoor ging ze in gesprek met verschillende ouder wordende inwoners in Twente. “We hebben gesproken over hun kijk op eigen gezondheid en zelfredzaamheid en hun wil om hierin te investeren. Daarnaast heb ik input opgehaald bij diverse Twentse professionals. Vanuit daar ben ik in een multidisciplinair designteam aan de slag gegaan met het brainstormen over en ontwerpen van een product. Dit product bevat informatiepakketten op vier verschillende thema’s die bijdragen aan de bevordering van de gezondheid en zelfredzaamheid van oudere Twentenaren. De pakketten bieden welzijnsorganisaties handvatten om informatiebijeenkomsten op te zetten voor oudere inwoners. Op deze manier hebben zij minder werk aan de voorkant.”, vertelt Anne. Anne hoopt de informatiepakketten in januari ’24 te kunnen publiceren en verspreiden. Extra mooi dus dat ze vanuit haar afstuderen bij Twentse Koers kon blijven werken als projectmedewerker. Op deze manier kan ze aan de slag met het doorontwikkelen van haar eigen onderzoek, advies en producten.

Anne zit voorlopig nog wel goed met haar werk voor Twentse Koers. “Met mijn kennis over de ouderenzorg en de mogelijkheden binnen Twentse Koers zit ik hier helemaal op de juiste plek. Het werk is variërend en ik krijg veel kansen om te leren en groeien. De collega’s zijn gezellig en fijn om mee samen te werken: een ‘musthave’ voor een organisatie als je het mij vraagt.”

Werken bij Twentse Koers?

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Anne en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om te werken bij Twentse Koers? Neem een kijkje bij onze vacatures of neem contact met ons op.

Anne aan de slag met haar designteam in de brainstormfase.

Meld je aan
voor de nieuwsbrief!

2