terug naar actueel

Diabetes Challenge Enschede van start

Startschot 13 mei door wethouder Van Den Berg en Bas van de Goor. Wandel jij ook mee?

Mei 2022

In Enschede gaat de Nationale Diabetes Challenge 2022 van start, met zeven wandelgroepen verspreid over de stad. Vanaf begin mei kun je wekelijks en gratis mee wandelen in een groep onder begeleiding. Wil je werken aan je gezondheid of conditie? Je bent van harte uitgenodigd om mee te lopen. Ook als je geen diabetes hebt. Kijk op deze website voor informatie of meld je aan via Sportaal.

Feestelijke kick-off 13 mei

Vrijdagmiddag 13 mei geven wethouder Niels van den Berg (publieke gezondheid, sport en welzijn) en Bas van de Goor (oud olympisch volleybalkampioen en directeur van de Bas van de Goor Foundation) het startschot van de Diabetes Challenge Enschede. Dit gebeurt om 14.00 uur bij wijkvoorziening Lumen in stadsdeel Oost. Wilt u meewandelen met deze groep of met één van de andere zes wandelgroepen van de Diabetes Challenge Enschede? U bent van harte welkom bij deze kick-off op 13 mei.

Meedoen?

De wandelgroepen die begeleid worden door Sportaal vertrekken bij het Wesselerbrinkpark, wijkvoorziening Lumen, ’t Proathuus en de Foodhal Performance Factory in het centrum. In stadsdeel Zuid wandelt fysiotherapeut Wim te Wierik op vrijdagmiddag wekelijks vanaf zijn praktijk. Kijk hier voor meer informatie over de wandeldag en het tijdstip.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor ieders gezondheid en daarnaast nog gezellig ook. Tijdens het wandelen worden ook andere thema’s besproken zoals voeding, ontspanning en slaap. Bij de Nationale Diabetes Challenge loopt u gezellig in een groep met andere beginnende wandelaars. Iedereen heeft zijn eigen doel. Er wordt rekening gehouden met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen.

Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

De Diabetes Challenge Twente wordt gefinancierd door de Twentse Koers en Menzis en zijn zorggroepen THOON en Fea en GGD Twente betrokken als samenwerkingspartner. Twentse Koers is een strategische samenwerking tussen de veertien Twentse gemeenten, zorgverzekeraar en zorgkantoor Menzis, GGD Twente en provincie Overijssel. Samen met meer dan 300 partners in het werkveld, koersen we op gezondheid en goede zorg in Twente. Dit doen we met vijf themalijnen en 22 projecten, waaronder ‘Gezondheid en leefstijl’. In Twente willen we de beweging in gang zetten naar de voorkant en daarmee ziekte en zorg voorkomen. De Nationale Diabetes Challenge is één van de interventies die wordt gebruikt.

Meld je aan
voor de nieuwsbrief!

2