terug naar actueel

Loop samen een Half Uurtje Door Je Buurtje

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag en dit jaar komen wij samen met de Bas van de Goor Foundation, Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk een halfuur in beweging! We lopen namelijk met de Twentse Koers op maandag 14 november Een Half Uurtje Door Je Buurtje!

 

In Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen diabetes. Bewegen is voor mensen met diabetes of een grote kans hierop heel belangrijk. Om hier landelijk aandacht voor te vragen wordt op 13 en 14 november Half Uurtje Door Je Buurtje georganiseerd. Hierbij loopt iedereen minimaal 30 minuten in de eigen buurt om zo in beweging te komen. Want bewegen is gezond voor iedereen.

Ook vanuit de Twentse Koers willen we mensen meer laten bewegen. De gezondheid wordt vergroot: het verhoogt je weerstand en het zorgt ervoor dat jij je fitter voelt. Op deze manier worden inwoners minder afhankelijk gemaakt van medicatie over ondersteuning.

Zo doe jij ook mee

Meedoen aan dit initiatief is heel simpel. Download in de Appstore of Google Playstore de SamenGezond App. Hiermee wordt die dagen bijgehouden hoeveel Nederlanders er op 13 en 14 november ook een halfuurtje gewandeld hebben. Je kunt je in de app vanaf 7 november aanmelden voor dit evenement.

Het enige wat je op de dag zelf nog moet doen is de SamenGezond App aanzetten tijdens het wandelen. Vorig jaar liepen meer dan 14.000 Nederlanders ruim 53.000 kilometer bij elkaar. Dit jaar willen we er samen een nog groter succes van maken. Trommel daarom zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners op om samen een Half Uurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want hoe meer mensen meewandelen, hoe beter!

Vanuit de Twentse Koers lopen we in ieder geval mee op Wereld Diabetes Dag. Ook jij kunt je vanaf nu aanmelden via halfuurtjedoorjebuurtje.nl

Over de Bas van de Goor Foundation

Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. Dat weet de Bas van de Goor Foundation als geen ander. Deze stichting zet zich in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dit doen ze door jaarlijks verschillende activiteiten voor jong en oud te organiseren. Deze activiteiten verschillen van clinics, informatieavonden over diabetes maar ook internationale challenges voor mensen zonder diabetes. Wil je meer weten over wat de Bas van de Goor Foundation doet? Neem dan eens een kijkje op hun website.

Meld je aan
voor de nieuwsbrief!

2