terug naar actueel

Special Friends walk 2024: Loop je mee?

In 2023 zijn we in Twente gestart met de ‘Special Friends Walk’. Een wandel challenge voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Het doel? Op een duurzame manier meer bewegen en zo de gezondheid van onze deelnemers verbeteren. Dit jaar willen we opnieuw wandelen. We hopen nóg meer mensen in beweging te krijgen (en te houden!). De wandelgroepen starten op 1 mei en wandelen tot half september. Loop je mee?

5 april ’24

De Special Friends Walk is een subproject van ‘In Beweging met’. Op deze pagina lees je meer over dit project.

Hoe werkt het?

Ongeveer 15 weken wandelen deelnemers in vaste groepen met begeleiders. De wandelgroepen worden samengesteld door organisaties in Twente die werken met de doelgroep LVB. Elke groep bepaalt zelf het tempo en het wandeldoel. Na elke wandeling krijgen de deelnemers een stempel op hun stempelkaart. Een volle stempelkaart wordt beloond. Tijdens de afsluiting van de challenge ontvangen de deelnemers een medaille.

Deelnemen

Wil jij ook een wandelgroep starten? Dat kan. Start zelf een groep op waarmee je wandelingen organiseert voor mensen uit jouw organisatie of verschillende organisaties uit jouw woonplaats of wijk. Samen bepaal je op welke dag en welk tijdstip je gaat wandelen.

Dit doen wij:

  • We maken een overzicht van de wandelgroepen en we houden iedereen op de hoogte. We informeren niet alleen de gemeenten en andere belangrijke partijen, maar zorgen er ook voor dat ons initiatief opgemerkt wordt door professionals in Twente die werken met de doelgroep LVB.
  • Als het nodig is kunnen we connecties leggen met andere partijen, bijvoorbeeld met gemeenten.
    We regelen medailles en stempelkaarten.
  • We plannen regelmatig een overleg tijdens de challenge waarin iedereen zijn ervaringen kan delen. Deze feedback nemen we mee in eventuele vervolgprojecten.

Aanmelden

Laat ons weten dat je meedoet, dan weten wij hoeveel medailles we moeten regelen! Stuur voor 14 april een e-mail naar w.hoffard@twentsekoers.nl. In deze e-mail geef je aan met welke organisaties je een groep vormt, op welke dagen en tijden je gaat wandelen, en wie de contactpersoon is.

Meld je aan
voor de nieuwsbrief!

3